2016. január 10., vasárnap

Összetörve - 6. részSziasztok!
Először is szeretném nektek megköszönni a 100.000-es nézettséget! Egyszerűen hihetetlen! *-*
Ezzel kapcsolatban majd hozok egy kis meglepit, addig is itt az új rész!
Jó olvasást!

6. rész

Miután Bill egyedül maradt úgy döntött felhívja barátját. Rémesen dühös és zaklatott volt, szüksége volt rá, hogy megnyugodjon egy kicsit. Georg természetesen csöndben végighallgatta a történetet. Megértette Bill aggodalmát, ugyanakkor úgy vélte túl reagálja a dolgot. Emma magányos, szüksége van neki is valakire.
– A rendőrséget értesítetted? – érdeklődött Georg a vonal túlsó végén.
– Nem, még nem. Szerinted kellene? – esett kétségbe Bill.
– Először is nyugodj meg, nem történt semmi baj. Hogy nézett ki a pasas?
– Nem is tudom. Rendesen volt öltözve és valami füzet is volt nála. Emma azt mondta együtt szoktak rajzolni a parton. De ez még nem jelent semmit, attól még kitudja milyen hátsó szándékai lehetnek.
– Talán csak barátkozó típus. – próbálta nyugtatgatni Billt, több-kevesebb sikerrel.
– Milyen jogon barátkozik ilyen korú gyerekekkel? Emma éppen ideális korban van az efféle férfiak számára. Naiv és ártatlan. Különben is kitudja miket hazudgál neki, hogy magához édesgesse – háborodott fel Bill.
– Ez igaz, de nem jelenti azt, hogy pedofil Bill.
– Legalább háromszor annyi idős, mint Emma. Ha annyira tisztességes és jóravaló embernek tartja magát, mint ahogy mondta, akkor ezt tudnia kellene. Kíváncsi vagyok ő mit szólna hozzá, hogy ha az ő lányával történne ez.
– Miért nem keresed meg és kérdezed meg tőle? Őszintén szólva kezd érdekelni a fazon. – nevetett fel Georg a vonal végén.
– Ezt nem hallgatom tovább. Nem akarom, hogy bármi szörnyűség történjen vele, azt már nem élném túl. – túrt bele kócos hajába, miközben lerogyott egy székre a konyhába.
– Nézd Bill. – sóhajtott fel Georg. – Én megértem az aggodalmad, de Emma magányos. Szüksége van valakire. Egész nyáron ott kuksolt a lakásban, érthető, hogy társaságra vágyik. – E szavakat néma csend, majd egy fájdalommal teli sóhaj követte.
– Tudom, még is képtelen vagyok változtatni rajta. Már szinte nem is beszélgetünk.
– Ezzel meg is adtad saját magadnak a választ, hogy miért is áll szóba idegenekkel.
– Úgy tűnik, csak rajzoltak a parton. Korábban Emma is mutatott pár rajzot.
– Bízzál Emmában, nagy lány már és legfőképp okos. Szerintem csak egy ártatlan fickó, aki szeret festeni a parton. Legközelebb hívd el egy kávéra és jobban megismered te is.
– Ugye most viccelsz? Még mindig nem tudjuk miféle fazon, ráadásul kötve hiszem, hogy szóba állna velem, azok után, amit a fejéhez vágtam.

Miután lerakták a telefont Bill elgondolkozott Georg szavain. Rá kellett jönnie, hogy igaza van. Emma magányos. Nincs senki akivel barátkozhatna - kivéve persze Brixie-t -, és nem nagyon van szabadidős tevékenység amivel lefoglalhatná magát. Együtt pedig szinte nem is mentek sehova mióta kiköltöztek Georg nyaralójába. Egyszerűen képtelen emberek közzé menni és erősnek mutatnia magát, miközben belül szétszaggatja a fájdalom és fojtogatja a megszűnni nem akaró sírás.
Hosszas merengés után elhatározta, hogy megbeszéli Emma-val a történteket, de a lány nem volt hajlandó beszélni vele, a szobáját is alig hagyta el.

Aznap este Tom nem tudott elaludni. Egész éjjel forgolódott, aggódott Emma-ért. Habár még alig ismerik egymást, le sem tagadhatná, hogy mennyire megkedvelte a kislányt. Igazán tündéri teremtés. Összeszorul a szíve ha arra gondol miken kellett keresztülmennie ilyen fiatalon, ráadásul nap mint nap szembesülnie kell apja mélységes fájdalmával. És igen ott van Bill. Rémséges dolgokkal vádolta meg, ugyanakkor tudta, hogy csak védeni próbálta a lányát. Még ha problémái is vannak, látszik mennyire félti és szereti őt, ez érthető. Csak abban bízhat, hogy a férfi egyszer megenyhül és elengedi Emmat rajzolni a partra. Nem akarja őt is elveszíteni.

Másnap reggel Emma hajlandó volt apjával együtt reggelizni, de még mindig haragudott rá. Találkozni akart Tommal és bocsánatot kérni tőle az apja nevében is.
– Ugyan már Emma, ne legyél ennyire dühös. Csak féltelek. – tette le csészéjét a konyhapultra. – Különben is mi olyan különleges benne? Hiszen nem is ismered és … - Emma nem engedte, hogy apja befejezze a mondatot.
– De igen. Ő a barátom apa és szeretek vele rajzolni. Jól érzem magam vele. – felelte a lány félénken.
– Épp ez az, ami aggaszt. Szinte az apád lehetne. Miért barátkozna veled?
– Talán mert hiányoznak neki a gyerekei, vagy magányos. – Emma úgy vélte nem kell tovább magyarázkodnia, ő is és édesapja is pontosan tudják milyen magányosnak és egyedül lennie.
– Mi lenne, ha délután sétálnánk egyet a parton? – vetette fel az ötletet Bill, mire Emma arca felragyogott. Bízott benne, hogy Tom ismét a parton lesz és akkor bocsánatot kérhet tőle.

Viszonylag késő délután indultak el szabadstrand felé. Emma türelmetlenül lépkedett Bill mellett a meleg a homokban, de ahogy egyre közelebb értek, annál izgatottabb lett. Az utolsó kanyartól kezdve Brixie-vel futva tették meg az út hátra lévő részét, hogy mielőbb megkeresse Tomot. Ám amikor a megszokott helyre értek nem találta őt ott, sem a színes strandszéket, sem a festőállványt.
Bill és Emma még hosszú ideig üldögéltek a parton a lemenő napfényben és a férfiról beszélgettek. Végül kéz a kézben indultak vissza a lakópark felé. Emma bár csalódott volt, még is örült, hogy apja elkísérte és hajlandó lett  volna bocsánatot kérni Tomtól.

6 megjegyzés:

 1. Nagyon örülök az új résznek, már nagyon vártam :D
  Örülök, hogy Georg kezdi egy kicsit jobb belátásra bírni Billt. Mert már rá fért. Sajnálom őt, de egy alapos fenékbe rúgás kéne neki. Kíváncsi leszek, hogy ezek után, hogy alakulnak a dolgok! :D Várom a folytatást! ^^

  VálaszTörlés
 2. Örülök, hogy tetszik :)Georg mindig próbál segíteni, de Billnek magától kell lábra állnia, de Nagy szerepe lesz ebben másnak is :)
  A folytatást hamarosan hozom, köszönöm a kommentet :)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon siess a folytatással, kíváncsi vagyok, hogy ki fog előbb lépni a másik irányába, Tom, vagy Bill? :)

  VálaszTörlés
 4. Na azt majd meglátjuk :P
  Igyekszem ahogy tudom, köszi, hogy írtál :)

  VálaszTörlés
 5. Én is vártam már az új részt!!!Tök jó lett, Emma nagyon cuki változatlanul :)Kíváncsian várom a folytatást!

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm szépen, remélem a folytatás sem fog csalódást okozni. Hamarosan hozom a folytatást :)

  VálaszTörlés