2012. május 13., vasárnap

Váratlan "meglepetés"...


Sziasztok!
Újra itt, de sajnos még nem a következő résszel. Igyekszem azt is hamarosan hozni, de most valami más miatt írok!

A napokban rábukkantam egy blogra, amit első ránézésre nagyon jónak találtam. Időm hiányában azonban csak most kezdtem el igazán olvasni. Mivel twc-s blogról van szó izgatottan merültem bele az olvasásba, de sajnos nagy csalódást okozott. Az első pár rész elteltével észrevettem, hogy több esemény teljesen megegyezik az Életem az ikrek húgaként című történetem twc-s szálával. Úgy véltem csak véletlen egybeesés ezért tovább olvastam, de a következő részek is megegyeztek a történetemben lévő cselekményszállal, majdcsak szóról szóra.
Igazán rosszul esik és elszomorít olvasni a saját történetemet egy másik sztoriba préselve, ráadásul az illető – akit most nem neveznék meg - arra sem vette a fáradtságot, hogy kissé átalakítja, vagy magáévá formája az átvett részleteket, amiből akad bőségesen.
Az ilyen dolgot mélységesen elítélem és gerinctelennek tartom. Úgy vélem mindenki rendelkezik némi fantáziában és nem szorul rá, hogy mások alkotásait hamisítsa.
Remélem, az illető magára ismer és üzenem neki, ha továbbra is ilyen eszközökhöz folyamodik, legalább „figyeljen oda jobban”…

Az előző bejegyzéshez pedig köszönöm a kommenteket azoknak, akik megtiszteltek vele. Hamarosan hozom a folytatást.

12 megjegyzés:

 1. Engem teljesen megbotránkoztat, hogy valaki ilyet képes tenni. Forog tőle a gyomrom...
  Az Életem az ikrek húgaként egy csodálatos történet amit teljes mértékben te találtál ki.
  Bevallom és is elkezdtem olvasni a koppintást, de nagyjából másfél részig bírtam olvasni. Olyan gyalázatos a helyesírása, a fogalmazása és forog attól az embertől a gyomrom aki lekoppintotta Eva történetét.

  VálaszTörlés
 2. Én nem tudom, kire gondoltok, de ilyennel én is találkoztam már. Mind a saját, mind pedig egy másik, általam is olvasott történetből voltak benne hasonlóságok, sőt némelyik rész szinte teljesen ugyanaz volt, mint amit a másik író valamint én raktam fel. Szerintem ez annyira szánalmas... Ha már blogot nyit és írni akar, akkor ne más ötletét másolja le, hanem találjon ki valami mást. Néha én is teljesen másképp írom meg egy-egy történetem, mert utólag rájövök, hogy hoppá, ilyet már olvastam, akkor nem kéne ugyanazt leírni.
  Amúgy szerintem az ilyen benne van a pakliban, ennek ellenére gusztustalan és gerinctelen dolognak tartom a koppincsolást.

  VálaszTörlés
 3. Hát igen, ilyen mindig is volt, és mindig is lesz! De addig nem érdemes nagyon keseregni rajta, amíg az eredeti klasszisokkal jobb az utánzatnál. XD
  Meg aztán a twc pont egy olyan műfaj, aminek elég szűk... relatíve szűk a rajongótábora. Szóval aki igazán benne van a témában, az ismeri az ilyen blogokat, és rögtön kiszúrja, hogy hoppácska, ez a sztori valahonnan ismerős.
  Azért érdekelne ez az indigó blog. Tudsz adni valami keresési kulcsszavat?

  VálaszTörlés
 4. Érzékenyen érint a téma engem is, mivel saját írásaim másolataival sajna már én is találkoztam a neten, volt aki egy az egyben lemásolta és volt olyan, aki csak egy bizonyos (többnyire piros karikás) jelenetet "kölcsönzött" de azt úgy ahogy én írtam, az utolsó betűig. Engem ez nagyon felháborít, volt olyan "író" akinek kénytelen voltam megírni, hogy lebukott és nem valami becsületes dolog a másikét ellopni és sajátjaként fel tűntetni. Mindössze egy csaj volt annyira normális, hogy bevallotta hogy igen ellopta mert nagyon tetszett neki, de olyan delikvens is volt, aki bunkó mód elhordott mindennek és felháborodott hogy mit gyanúsítgatom.
  Én úgy gondolom, hogy ha valakinek nincs ötlete, tehetsége az íráshoz, csak lenyúlni tudja amivel más órákat dolgozik, inkább bele se kezdjen. Sajnálom Eva hogy te is szembesültél ilyesmivel. Megkérdezhetem, hogy kérdőre vontad az illetőt hogy mi jogon lopta el a te töridet?

  VálaszTörlés
 5. Ez egy gusztustalan dolog. Én is átéltem már, meg más bloggerrel is láttam, hogy ez történik, de sajnálatos módon az internet világában ez kiküszöbölhetetlen. Most mondhatnám, hogy ez egyfajta dicséret, de tudom, ez rohadtul nem nyugtatja meg az embert. xD Nem tudom, ez melyik blog lehet, de megpróbálom kideríteni.
  A TWC sajnos egy olyan műfaj, amiben a szereplők és a lényeg mindig ugyanaz. Nagyon nehéz valami eredetit kitalálni, így a legnagyobb TWC klisékkel már számtalanszor találkoztam. Na de ha valami teljes mértékben egyedi ötletet lopnak el?! Szóról szóra, végig, az egész cselekményt?! Ez undorító!
  Bár sajnos ez is elég gyakori :// és mindig felfordul tőle a gyomrom! :S

  VálaszTörlés
 6. Ezt a f*szságot!!! >.<
  De tudom mit érzel, mert amit Lotte-channal írok történetet azt meg Lotte találta meg! És képzeld el: állításai szerint még a képeket is ellopták :( tudom mit érzel! LE KELL UGATNI EZT A RÜHÖST!!! :@ Ez fájdalmas dolog... :( remélem az enyémet senki nem lopja el! Bár... kinek kéne ez az orbitálisan nagy hülyeség? xDxD REMÉLEM SENKINEK!! (direkt azért hülyeség, hogy ne lopják el -.- xD - NEEEM IGAZ! Azértz hülyeség mert ilyen a hangulatom. :P)
  Fel a fejjel szívem! Ha átküldöd a csaj (or pasi? O.o) honlapját én ha gondolod megfűzöm egy találkára, de az fix, hogy a beleit kiszaggatva akasztom fel a legközelebbi fára ;) Ne is törődj ilyenekkel. Tudod ezeknek nincs jobb dolguk, és valamivel fel akarnak vágni! Csak épp meglehetősen rosszul teszi. De én kitartok a TE♥ blogod mellett! :D És sztem más is ^^ pussyy

  VálaszTörlés
 7. Én is kiváncsi lennék ki az a seggfej, meg az írományát is le csekkolnám, bár gondolom, mint a másolatok esetében ez szinte mindig igaz, full silány lehet. Eva, dobhatnál egy linket, ha másért nem hogy körbe röhögjem az illetőt s szánalmasságáért.

  VálaszTörlés
 8. Angel, köszönöm a kedves szavaidat és örülök, hogy enyire elnyerte a tetszésedet az Életem az ikrek húgaként, bevallom hozzám is közel áll a történet, ezért is esik még inkább rosszul az esett.

  Annette, teljesen igazad van. Ilyenek mindig is voltak, vannak és lesznek is. De úgy gondolom, hogy ha valakinek nincs saját ötlete, vagy valamilyen elképzelése ne nyisson blogot és ne arassa le a dicsőséget más történeteivel. Teljes mértékben elítélem az ilyet, gerinctelen egy dolog másokkal és saját magával szemben is. Ez által saját magát is minősíti az ember.

  Igazad van Kyra, csak rosszul esik az embernek. Elég régóta húzom már ezt a történetet sajnos, rengeteg munkám van benne, más meg csak egy másolás beillesztéssel elintézi... Majd írok neked egy üzit.

  Sajnálom Slash, hogy nálad is volt már ilyen, ráadásul amint olvasom nem is egyszer. Elképesztő! Én is teljesen felháborodtam. Kérdésedre válaszolva, nem kellett írnom az illetőnek, mert másnap amint elolvasta ezt a röpke bejegyzést írt nekem egy rövidke üzenetet. Ha nem gond, akkor küldenék neked egy e-mailt, arra a címre, amit korábban a blogodon megadtál.

  Neked is igazad van Molly, az internet ilyen, az emberek szívesen használják ilyenekre, nem is törődve a másik munkájával. Minden esetre remélem máskor nem fordul elő ilyen, mert elég szar érzés ://

  Köszönöm Meloddy, és mindenkinek köszönöm, hogy így kitart és mellettem áll. Ilyenkor úgy érzem ennek ellenére és nagy örömmel fogok írni nektek. Örülök, hogy ilyen fantasztikus írókat és hűséges olvasókat ismerhetek! A rész pedig hamarosan érkezik, próbálok most már belehúzni.

  VálaszTörlés
 9. Sajnálom, hogy neked is volt dolgod ilyennel... :( Tudom, miről beszélsz, nekem egyszer az egész történetemet egy az egyben(!!! Ctrl+C; Ctrl+V) lenyúlta egy csaj. És mikor kérdőre vontam nekem esett, hogy mit képzelek magamról, hogy ilyenekkel vádolom. Hálaistennek az akkori olvasóim közül páran kiálltak mellettem (nagy háború volt a csetben :DD) és végül a lány másnapra leszedte, sőt mi több az egész oldalt megszüntette.
  Fel a fejjel Évim, mi tudjuk, hogy Te vagy a legjobb! ;)<3

  VálaszTörlés
 10. Köszönöm Dia, nem is tudod, ilyen jól esnek a szavaid.
  Sajnálattal olvasom, hogy veled is volt ár ilyen, nem tudtam róla. Többségében az ilyen emberek nem vállalják tettüket és sértődve kikérik maguknak a dolgot. De legalább akkor megérte az a kis vita és leszedte a csaj a történetedet. Ha valakinek nincs önálló ötlete, akkor tényleg ne kezdjen bele egy blogba, talán erre ő is rájött.
  Köszi, hogy írtál :)

  VálaszTörlés
 11. Kérlek nekem is küldd el a linket! Elküldheted a blogomta vagy ha nem akkor megírom az emailem. Taho az összes aki ilyet csinál
  Én melletted vagyok csak igy tovább

  VálaszTörlés
 12. Szia. Köszönöm a támogatásodat. Egy régi olvasóm "volt", nem tudom,hogy olvas-e még, de én töröltem a blogját, így már sajnos nem tudom elküldeni a linket.

  VálaszTörlés