2012. május 19., szombat

Életem az ikrek húgaként - 61. rész


Sziasztok.
Elég gyors volta? Igyekeztem hozni a folytatás. A részben kissé betekintést nyerünk Jörg új családjába, de sok kérdés így is nyitott marad. Ígérem nem sokáig fogom már húzni a dolgot és kiderül minden.
Véleményeitekre számítok, jó olvasást!

Életem az ikrek húgaként

61. rész – Felismerés

Miután távoztam Angelikaéktól a hangulat nem változott. Melanie még mindig megtörten, szipogva pakolgatta a szennyes tányérokat, míg Jörg eltűnődve ült az asztalnál, épp úgy, mint a vacsora alatt. Néha néha belekortyolt kitöltött vörösborába, majd egy futó pillantást vetett feleségére.
Angelika is letörten tért vissza a házba. Nem így tervezte az estét. Szerette volna, ha a családja megismeri Évit, és kellemes vacsora keretében eltöltik az estét. Ehelyett újra felszakadtak a régi sebek, megannyi keserű emlék. Magukban ismét átélték az elmúlt 10 év minden szörnyűségét. Jörg balesetét, az orvosok által reménytelen, mégis várakozással teli hosszú éveket, az újrakezdést… Mind-mind fájó emlék, amit sosem felejtenek el, hisz hogyan is lehetne….

- A szobámban leszek, ha kellenék. – szólt egykedvűen a lány, miután visszaért a konyhába.

- Persze, menj csak szívem. – emelte rá tekintetét Melanie, majd a lány az emeletre sietett.

- Ő az. – szólat meg Jörg hirtelen hosszú néma percek után.

- Tessék? – fordult meglepetten férje felé a nő, nem értette kiről beszél.

- Eva… a lány, aki itt volt…. a lányom. – lehelte halkan a férfi.

- Hogyan? – döbbent le.

Melanie mindent tudott Jörg előző családjáról. A férfi mindent elmesélt neki megismerkedésükkor. Mindig olyan odaadással beszélt gyermekeiről, öröm volt hallgatni minden egyes szót. Szeretetteljesen mesélt Simoneról, előző feleségéről is, akitől barátságban váltak el. Melanie csak remélni tudta, hogy az ők közös kis családjuk is ilyen összetartó, harmonikus és szeretetteljes lesz.
Jörg számtalan mókás történetet elevenített fel iker fiai csínytevéseiről. Mesélt arról is, hogy Tom (a nagyobbik fiú) nagyon lelkesen tanul gitározni. Állandóan kezei között markolja a becses hangszert, hogy kitanulja annak minden csínját-bínját. Míg Bill (Tom öccse) ellentéte bátyjának. Ő leginkább a dalok és versek világában szeret elmerülni, de ha mókáról és bosszúságokozásról van szó kitűnő partnerek.
Na és ott van Eva, az alig 4 éves kis tünemény, aki bátyáihoz hasonlóan szintén nagyon eleven. Büszke volt rájuk, büszke az egész családra.
A válás után rendszeresen tartotta a kapcsolatot gyermekeivel- nem volt olyan hétvége, hogy ne látogatta volna meg őket- figyelemmel kísérte növekedésüket, egészen a baleset pillanatáig.
A baleset… mennyi kiesett hosszú év…

- Ő volt az. – ismételte újból és párás tekintetét a nőre emelte, aki gyengéden végigsimított kézfején?

- Biztos vagy benne? – kérdezte kedvesét bizonytalanul, hiszen az elmúlt hónapokban csak az újságban láthatta gyermekeit. Mit sem tudva hol élnek, mit csinálnak. Az újságokból, illetve Melanietól kellett megtudnia, hogy fiai együttest alapítottak- két másik fiúval, Georggal és Gustavval együtt - ami ráadásul mára már igencsak befutott, világhírű banda lett. Fájó érzés töltötte el, hogy mindennek nem lehetett a részese, hogy nem segíthette, támogathatta őket. Újabb meglepetést okozott neki immáron nagylányát a címlapokon látni Georggal az oldalán, aki- mint kiderült- nem más, mint a banda basszusgitárosa és a család nagyon jó barátja.

- Igen. Biztos, hogy ő az és abban is biztos vagyok, hogy ő is pontosan tudja, én ki vagyok. A tekintette mindent elárult. – sóhajtott mélyen és kiitta pohara tartalmát.

- Angelika vajon tudja ki ő? – kérdezte kétségbeesetten a nő.

-  Nem hinném, különben már kérdezősködött volna. – válaszolta letörten Jörg. – Én most lefekszem, ha nem baj. 

- Nem, dehogyis… azonnal megyek én is. – válaszolta.

A mosogatóhoz lépve elöblítette a borospoharat, közben pedig azon gondolkozott, hogy újabb nehézségek elébe nézve mennyi mindent kell megoldaniuk a lehető legrövidebb idő alatt. Félt. Őszintén félt az elkövetkezendő hetektől. Féltette férjét, hiszen csak nem régen kapta vissza, nem akarta ilyen terhek alá vetni és aggódott lánya miként fog reagálni, ha mindent elmondanak neki, hisz az elmúlt hónapok így is megviselték. Egy egészen új életbe csöppent bele egyik napról a másikra.
Melanie a mosogatóra támaszkodva tekintett ki a konyhaablakon. Nagy pelyhekben havazott, beborítva a várost fehér leplével. Halvány mosoly suhant át arcán eszébe jutva, hogy közeleg karácsony, a szeretett ünnepe, amit hosszú idő után végre ismét férjével tölthet. Lekapcsolva a pislákoló fényforrást követte kedvesét a hálószobába.

Folyt. köv.

5 megjegyzés:

 1. Szia! :)
  Kár, hogy vége lett, mert még olvastam volna szívesen. Viszont nagyon érdekel, mi lett Jörggel, ami miatt ennyire megviseli Melanie-t és Angelikát is a balesete. Tudom, egy baleset mindenkit megvisel, de nekem úgy jött át, hogy őket az átlagosnál sokkal jobban padlóra küldte a dolog. Kíváncsi vagyok, mit szól majd Angelika Jörg előző családjához. Juj, nagyon várom a következő részt! :)
  Puszillak ^.^

  VálaszTörlés
 2. Évíííííííííííííííííííííííííííííííííí!!! *.*
  Jaj, Babám, ez isteni lett!!!
  Már nagyon-nagyon kíváncsi vagyok, hogy miként csűröd, csavarod majd a szálakat. Tűkön ülök. :D
  Várom a folytatást!
  Puszi! xoxo

  VálaszTörlés
 3. Hihetelen Annette, hogy mindig rátapintasz a lényegre. Jörg balesete kihatással volt/van mindenre. Hamarosan kiderül minden és akkor világossá válik majd. Köszi a komit, puszi^^

  Angel, köszönöm neked is. Örülök, hogy tetszik, és igen még egy kicsit csűröm csavarom, de már nem sokáig :)
  Folytatás pedig hamarosan érkezik. Puszi :)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon kíváncsi vagyok a karácsonyra, meg úgy az egész folytatására is :) Megmondom neked őszintén: most nagyon megsajnáltam Jörgöt :( milyen lehet ezt átélni? ezeddig még bele sem gondoltam. >.< remélem rendeződenek a dolgok! ^^ Siess a folytatással, és nem haraplak meg, de jó lenne, ha kicsit terjedelmesebb lenne *.* bár amennyire rövidek ezek a részek annyira jók is ^^ és tökéletesen átérzem a helyzetét mindenkinek. jól fogalmazol! ^^ ügyes vagy szívem ♥

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm Meloddy *-*
  Lehet kicsit zavaros a kép Jörgék körül, hogy esetleg Angelika miért nem tud a testvéreiről és nem tudom emlékeztek-e Angelika teljes nevére, hogy ő miért is nem lett Kaulitz és hogy pontosa mi is lett Jörggel, de ez hamarosan kifog derülni.
  A karácsonnya kapcsolatban rátapintottál valamire, de többet eről em szeretnék mesélni, majd kiderül.
  Köszi, hogy írtál, hamarosan jön a folytatás is!
  És megpróbálok terjedelmesebbet írni :P

  VálaszTörlés